Samarbeta platsoberoende

Har du inte redan provat på att arbeta i ett team eller projekt bestående av personer du inte ens träffar fysiskt är det dags att du förbereder dig omgående.

Flera möjligheter gör att du och dina kollegor och samarbetspartner kan arbeta platsoberoende men ändå effektivt samarbeta och nå era mål. Jag jobbar dagligen med verktyg som hjälper mig hålla kontakt med mina samarbetspartner, leverantörer och framförallt kunder. Jag sparar mycket restid, minskar min miljöpåverkan samt utnyttjar tiden effektivt. Dessutom är det enklare att hitta tid för att mötas om vi alla slipper resa. Ibland går det inte att arbeta platsoberoende och då får även jag åka, men det minskar i omfattning hela tiden. Dom verktyg jag jobbar med kan även du ta nytta av, kontakta mig på 08-5000 3170 redan idag.

Några av mina verktyg:

GoToWebinar/GoToMeeting från CitrixOnline som gör att jag kan ha onlinemöten samt Webinar(seminarieföreläsningar på nätet).

SharePoint Online är mitt Intranät i molnet som vi använder i företaget för att dela all information som dokument, adresslistor och prospekthantering m.m.

Exchange Online är vår ”egna mailserver” fast vi hyr den på molnet, vi delar mail, kalendrar samt ser om vi är online och kan nå varandra.

Lync Online håller på att ersätta telefonen för mig, jag kan chatta, ringa, videomötas online med alla som är öppna för anslutning via sin Lync.

TeamViewer är vårt verktyg för att hjälpa kunder på distans, vi kan ta med deras tillåtelse ”ta över” deras dator och hjälpa dom.

IP-telefoni, vi har en telefonväxel som vi kan använda över hela världen där vi har tillgång till Internet, ringa och ta emot samtal på 08-5000 3170 oavsett var i världen vi är.

Mobil telefoni är något som används flitigt i Sverige tack vara att jag har fastpris abonnemang och kan ringa obegränsat samt ta emot samtal. Mobiltelefonen används dock mindre eftersom de ovanstående verktygen är så mycket bättre och billigare för kontakter med utländska kontakter.

Skype anvnds ibland när dom jag ska ha tag på inte har någon av dom ovanstående tjänsterna. Men enbart för samtal till en person samt där jag vet att det inte är avgörande att kvalitén är avgörnade. Skypes telefoni är inte helt bra.

Trådlösa nät är bra och dom använder jag ibland, ett bra ställe är Stadsbibliotekket vid Odenplan där jag ibland stannar till för att kolla mail m.m. Jag loggar in på deras nät med mitt lånekort!

Mobilt Internet via min operatör men även via en til operatör.(Jag litar inte alltid på min en operatör).

Hemifrån når jag allt på kontoret via den krypterade tunnel jag har mellan kontoret och hemmakontoret så jag kan komma åt allt samt även svara i IP-telefonen jag har hemma som är kopplad till kontorets växel- Det har hjälpt mig många gånger när trafikrapporten varnar för kaos i Stockholmstrafiken.

 

Det här kostar mindre än jag tjänar på att ha funktionerna och verktygen, jag har inte råd att vara utan min infrastruktur i molnet.