Varför använder vi molnet?

När vi 2008 fick problem med en server började jag fundera på att hitta en lösning som skulle hjälpa oss att arbeta platsoberoende, jag jobbade då på uppdrag åt tillverkaren Funkwerk Enterprise Communications. Det innebar mycket resor som gjorde att behovet av kontor inte kändes så aktuellt, jag hade då ett hemmakontor. I Juni 2009 hittade jag via vårt partneravtal med Microsoft tjänsten Online Service(BPOS) som då nyligen lanserats, vi startade och gick över under midsommarhelgen. Vi har inte ångrat vårt val av plattform även om vi ibland saknat en server, varje gång har vi tänkt efter och kommit på att administrationen av servern med uppdateringar, backuper och annat slipper vi med Microsofts BPOS.

När Office 365 lanserades så startade vi att satsa på att sälja tjänsten, vi fick dock själva vänta till i slutet av Januari 2012 innan vi själva fick Office 365. Nu hittar vi hela tiden mer att upptäcka, främst i SharePoint som känns lite som Pandoras box. Det finns knappt begränsningar vad som går att göra med SharePoint, förutom tiden kanske. Fast det tar inte så lång tid att göra effektiva processflöden i SharePoint. Förutom SharePoint så jobbar vi mycket i Exchange samt att jag använder Lync för kommunikation med bl.a. kunder.

Vi kör förutom Office 365 även IP-telefoni samt Webinarlösning som molntjänst. Det kommer jag berätta om i annat inlägg.