Storm i molnet? Skrämselpropaganda

 

 

 

 

 

 

Tidningen Techworld skrev en artikel som jag tycker är onödig om att ”PUL-stormen hotar molnet”, med en bild på ett åskmoln. Jag tycker dom skräms i onödan.

PUL står för Personuppgiftslagen som bygger på ett EU-direktiv från 1995, granskande myndighet i Sverige är Datainspektionen. Nu förbereds en ny lag som ska vara mindre otidsenlig än den nuvarande, hur mycket Internet fanns det 1995?

PUL är en viktig lag i hur information som t.ex. personuppgifter i databaser hanteras, den gäller för alla som hanterar personuppgifter oavsett var och av vem servrar hanteras.

Att hantera känslig information är viktig för ett företag där personuppgifter är en av alla viktiga informatioer som ska skyddas från otillbörlig åtkomst.

Det vi i ICT-branschen ska hjälpa kunder med är att utföra sårbarhetsanalyser och konsekvensanalyser av sin ICT infrastruktur oavsett hur och var servrar placeras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>