Hur många sätt använder du för att kommunicera med?

 

Foto Bristrand Photography

Med den mångfald av sätt att kommunicera på så kan du inte räkna med att enbart välja ett kommunikationssätt. Du måste vara beredd på att kommunicera på det sätt som passar mottagaren bäst. Det kanske du ska lägga in i ditt CRM-system(för du har väl ett?), så du vet vilket sätt som passar bäst. Jag listar ett antal sätt med vetskap om att jag säkert missar något.

 • Telefon(är det fast eller mobil som passar bäst?)
 • Ringa från datorn med Lync/Skype eller annat.
 • E-post
 • SMS
 • Videokonferens
 • Chat via sociala medier
 • Post som brev eller kort(det finns fortfarande!)
 • Fax(om du är jurist eller arbetar i europeiska företag)

Med dagens teknik kan du integrera flera sätt i samma verktyg. Det är viktigt att du tar dig en funderare på det här så du inte chattar enbart via sociala medier och därmed missar en del mottagare och än viktigare att du inte postar ett brev till en yngre person och tror att du ska få svar.

Jag tog mevetet inte med röksignaler för det tror jag inte används längre men jag kan ha fel. Har du synpunkter får du gärna kontakta mig via

 • Sociala medier som twitter och Linkedin(jag svarar inte på Facebook fast jag finns där.
 • Telefon 08-5000 3170(jag har mobil men den skriver jag inte här).
 • E-post
 • Lync med min e-post-adress.
 • Skype hittar ni mig som obristra
 • Videokonferens via Lync eller GoToMeeting som jag också har.
 • SMS
 • Post kan ni skicka men räkna inte att ni får svar även fast jag är över 35.
 • Fax kan ni bara drömma om att skicka mig.

Vill ni träffa mig personligen så kan ni göra det varje helgfri fredag 7-8.30 på frukost med mitt nätverksteam, kolla in bniroyalhaga.wordpress.com.