Framtiden är spännande, hur ser det ut 2020?

Bring Your Own Device

Jag har engagerat mig mera i de utmaningar som hela samhället kommer behöva arbeta med nu när vi lämnar industrisamhället för informationssamhället.

Det viktiga är att få alla att arbeta gemensamt för att få ett nytt expansivt samhälle, det får inte bli en diskussion om ohämmad tro på ny teknik utan koll på säkerhet och personlig integritet och en alltför säker och låst teknik.

Den största utmaningen är hur vi ska anpassa skolan, det diskutteras idag på ett seminarie med Framtidskommissione (#framtidskomm) . Jag följer seminariet online medans jag jobbar från kontoret. Dessutom går jag en kurs online på Stanford i ämnet ”Designing a new learning environment”.
E-learning är ett krav för att vi både ska kunna utbilda unga och vuxna som måste omskolas.

Dessutom är jag engarerad i Cloud Sweden och dess säkerhetsgrupp där vi nu diskutterar bl.a. den trend som kommer med att de yngre börjar arbeta. Trenden är BYOD (Bring Your Own Device) och den är redan här men många står handfallna.

Jag var med på en rundabords-lunch om Jobba hemma-dagen den som kommer vara den 6 Februari 2013. Det är en till utmaning att anpassa arbetslivet efter att låta fler arbeta utanför kontoret. Dessutom ställer det krav på nya sätt att agera som chef, hur ska du kunna leda personal som inte arbetar på kontoret?