Dubbla Internet abonnemang

Vi har återigen en driftstörning på vårt bredband hemma, det är ett följdfel efter strömavbrott i vår bostadsrättsförening. Det ser ut som om Bredbansbolagets switch inte startar schysst igen. Det är andra gången på kort tid vi har driftstörning på vårt bredband. Nu är vi inte helt utan Internet eftersom jag arbetat med Datakommunikation i snart 30 år. Vi har inte bara Internet via Bredbansbolaget utan även mobilt Internet via Tele2, eftersom vi har en Bintec router från Teldat (f.d. Funkwerk Enterprise Communications), där jag jobbat. Så nu kan vi köra flera via samma Internet.

Jag har ju som slogan för NetIntegrate valt ”Online all the time, anywhere with anything” och jag lever som jag lär genom att alltid se till att ha reservrutiner för elektronisk kommunikation. Det är ju omöjligt att driva företag utan Internet och telefon, med en tonåring hemma som älskar dataspel och kontakt via Internet med hela världen så är det även vitalt med dubbla Internet abonnemang hemma för husfridens skull.

Du kanske tycker att det är onödig kostnad att ha dubbla abonnemang men fråga dig istället vad kostar driftstörning som gör att Internet eller telefoni inte funkar, för mig har de investeringar jag gjort varit billigare än vad det skulle kostat mig om jag varit utan kommunikation. Investeringar i dubblering eller redundans som vi säger i min bransch är som en försäkring. Du behöver inte försäkring om inget händer, men när det händer är du glad att du har betalat försäkringspremien.

Ove Bristrand