Är din Internetanslutning redo för IP-telefoni?

Jag tänkte dela med mig av lite erfarenheter om hur ni kan kolla om er anslutning till Internet är tillräckligt bra för IP-telefoni. Jag kan redan nu säga att av egen erfarenhet så räcker inte 3G(det som operatörerna kallar mobilt bredband) för IP-telefoni. Det är för ostabilt och sporadiskt skapar det fördröjningar som gör att det låter som en gammal satelitlänk.

Tips på länkar och program att verifiera om din Internetförbindelse klarar IP-telefoni.

www.speedtest.net är en bra sida som jag själv tycker är bättre än svenska bredbandskollen.se.

Visualware har ett bra mätverktyg som än så länge bara har en mätpunkt i Sverige. Länk för test av IP-telefoni.

De 2 alternativen ovan är den start jag rekommenderar att ni gör själva. Vill ni ha hjälp att tyda svaren så kan ni kontakta mig via e-post, svaret kostar inget men jag ringer tillbaks så ge mig ditt telefonnummer i mailet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>