Har du koll på dina affärsmöjligheter?

Arbeta platsoberoende

 Hur håller du koll på dina affärmöjligheter?

Jag har pratat den senaste tiden med flera om system för relationsmarknadsföring eller CRM som det heter på engelska.

Det som förvånar mig är att flera företag(även lite större) inte har något system. Jag har även träffat företagsmäklare som inte har koll på varför man ska ha ett CRM system.

Hur kan ett tjänsteproducerande företag värderas utan ett system som dokumenterar relationsmarknadsföringen som ett CRM-system gör? Är det kanske ägaren som säljer som dragit in merparten av kunderna och han ska nu pensioneras, vad finns det för värde i den kundbasen?

 

2 reaktion på “Har du koll på dina affärsmöjligheter?

 1. Pär Gester

  Jag har upplevt de mest märkliga argument som motstånd till att införa CRM:

  En försäljningschef insåg att hans låda med visitkort skulle bli tillgängligt via CRM och var därför emot införandet. Det är MINA kontakter…

  För dyrt, tyckte en småföretagare. CRM som duger för små företag finns för några fjuttiga dollar / månad. Mindre än vad Nespresso-kapslarna kostade per dag.

  För krångligt att lära sig sa en annan och fortsatte att leta försvunna mail och kopiera uppgifter från pappersfakturor till Excel-ark för att skapa försäljningsstatistik.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Tack Pär,
   Ja det är märkligt att en del tycker att bokföringssystemets rapporter är viktigare än framtida affärsmöjligheter och statistik över hur, av vilken säljare och från vilka kunder som tidigare intäkter genererats.
   Att inte investera i CRM borde vara en not i revisionsrapporten, men tyvärr förstår inte alla revisorer nyttan av CRM.

   Trevlig helg,
   Ove

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>